top of page

Turcia: exporturile au crescut cu 43% fata de anul trecut

În perioada 1 iunie - 15 august, exporturile de struguri din Turcia au crescut cu 43% comparativ cu acceasi perioada a anului trecut.

Turcia a exportat 61.019 tone de struguri în aceasta perioada, generînd aproximativ 40,26 milioane de dolari.

Potrivit unei declaratii a Asociatiilor Exportatorilor din Marea Egee, strugurii "Sultana Seedless" s-au clasat pe primul loc printre preferintele importatorilor, cu 16,65 milioane de dolari, urmati de strugurii "Superior Seedless" cu 5,6 milioane de dolari si soiul Yalova cu 2,21 milioane de dolari. In acelasi timp, Rusia a reprezentat principala piata de desfacere a strugurilor din Turcia, cu vinzari de 12 milioane de dolari. Uçak, unul dintre membrii asociatiei a declarat: "Datorita intilnirilor si schimbului de experiente si opinii , am realizat o sinergie buna cu producatorii, comerciantii si exportatorii nostri si astfel am atins aceasta crestere a exporturilor."

Potrivit lui Uçak, exporturile de fructe si legume ale Asociatiei Exportatorilor de Fructe si Legume din Marea Egee, în ultimul an, au crescut la 197 milioane de dolari de la 145 milioane dolari, cifra in crestere cu 36%. "Scopul nostru este sa mentinem aceasta crestere pentru a ajunge la 250 de milioane de dolari", a adaugat el.

Dupa Rusia ca principala tara de import a strugurilor din Turcia, a urmat Germania cu 2,2 milioane de dolari si Ucraina cu 2 milioane de dolari.

În aceeasi perioada a sezonului 2016-2017, Turcia a exportat 36.411 de tone de struguri, generînd 28.13 milioane dolari.

bottom of page