top of page

Strugurii belgieni- la pret record

Pentru strugurii de masa belgieni sezonul a început in luna august si se va finaliza la sfîrsitul lunii octombrie. "În acest an sezonul de recoltare este mai scurt decît în anii precedenti", spune unul dintre fermieri. Pretul strugurilor belgieni a ramas stabil de mai multi ani”. Soiul Leopold este comercializat la pretul de aproximativ 22 de euro/ kg, iar Ribier este de aproximativ 18 euro/kg. Totusi, preturile pot avea mici variatii în functie de cererea pietei, de exemplu, pot scadea pina la 15 euro/kg. Pretul strugurilor belgieni difera semnificativ de cel al strugurilor italieni sau spanioli, care fiind de o calitate similara, sunt într-o clasa de pret complet diferita".

Oferta de struguri belgieni a scazut drastic în ultimii 30 de ani. "Acum avem capacitate de a livra strugurii pe o perioada de pina la patru luni, în timp ce înainte aceasta perioada era de 10 luni. Fiind un produs de nisa, oferta nu ar trebui sa fie prea mare, pentru a nu influenta scaderea pretului.” a declarat Charlier.

Acesti struguri se gasesc preponderent in magazinele de specialitate. "Avem aceiasi clienti de ani de zile, iar cererea a ramas stabila. Cantitatea totala de struguri este de aproximativ 50.000 kg pe an". Strugurii belgieni sunt cunoscuti pentru calitatea lor superioara. Cultivarea se face în sere încalzite, caldura conferindu-le strugurilor un gust dulce, deosebit. De asemenea, caldura influenteaza si grosimea pielitei, astfel boabele devin suculente si crocante".

bottom of page