top of page

Pentru a învata nu este nimeni prea tinar sau prea batrîn


Acest proverb a fost demonstrat in practica de catre adultii- stundenti ai Scoalii Profesionale din or. Nisporeni, care in parteneriat cu proiectul “ Îmbunatatirea producerii si accesul la piata pentru producatorii de struguri din Moldova” a lansat in octombrie 2016 cursurile specializate in viticultura pentru dezvoltarea profesionala a agricultorilor de toate vîrstele. La finele acestor cursuri, studentii au obtinut certificate de abilitati profesionale si meseria de “Viticultor”.

Deja de 1 an cei care au finisat cursurile au posibilitatea de a implimenta în practica toate cunostintele acumulate la orele teoretice si practice.

Octavian Chira este unul dintre cei 31 studenti care au finalizat cursurile de instruire si care cu succes implimenteaza în propriile plantatii, cunostintele accumulate, reducîndu-si din riscuri si gestionind-o cu mai multa încredere.

“Pentru mine aceste cursuri au fost o oportunitate de a ma dezvolta. Pe parcursul mai multor ani de agricultura m-am convins ca fara cunostinte nu ai succes. În ziua de azi toti tind spre piata europeana dar nu toti inteleg ca pentru a face fata este nevoie de calitate, iar calitatea o putem obtine doar prin cunoastere ”.

Din lipsa de lucratori competenti în lucrarile în vita de vie, domnul Octavian a angajat o persoana careia i-a achitat costul cursului de instruire, ca prin urmare sa aiba linga el o persoana pregatita in domeniu. Totodata, cursurile au fost un imbold spre modernizarea plantatiei, primul pas fiind instalarea sistemului de irigare.

În agricultura, educatia joaca un rol primordial, mai ales ca acest sector detine o pondere importanta în tara noastra.

bottom of page