top of page

In Chile are loc o conversie de la podgorii la plantatii de citrice




De fapt, soiul cel mai productiv din regiune, Flame, este în stare critica. Nu este acceptat în Statele Unite din cauza aparitiei unor soiuri mai rezistente. Anul trecut a avut cel mai mic pret din ultimul deceniu. "În acest moment, producatorii mici se confrunta cu o problema complexa cu privire la preturile de struguri la export. Avem si alte probleme mai mari, cum ar fi seceta si alte probleme de felul acesta... dar ceea ce complica cel mai mult situatia, în prezent, este pretul scazut al strugurilor" a declarat fostul consilier regional si producatorul Diaguitas, Pablo Muñoz.


"În acest an, avem indicii ca preturile strugurilor destinati Statelor Unite vor fi la fel de rele ca anul trecut", a adaugat el. "Cumparatorii din America de Nord practic nu au vrut sa primeasca soiul Flame. Explicatia lor este ca preferintele consumatorilor s-au schimbat si ca acum prefera noi soiuri, care sunt mai mult atractive si cu un calibru mai mare", a spus Muñoz.


Citricele: o alternativa pentru producatorii de struguri. Fermierii din provinciile Elqui si Limari au început deja sa cultive mandarine si clementine. "Producatorii mici se gândesc sa treaca de la struguri la citrice. Adevarul este ca si producatorii mari fac deja acest lucru: ei au diversificat putin asortimentul, iar mandarinele sunt considerate o optiune mai promitatoare", a declarat el.


mandarinele sunt considerate o opțiune mai interesantă ", a declarat el.

bottom of page