top of page

Strugurii de masa urmeaza sa fie recoltati robotizat in India

Pentru a asigura calitatea strugurilor de masa, o universitate americana si o corporatie multinationala indiana si-au unit fortele pentru a dezvolta roboti pentru recoltat struguri.

Divizia de echipamente agricole din cadrul centrului de cercetare corporativa al Universitatii de Stat din Virginia se ocupa de ecosistemul tehnologic prin crearea unei instalații de cercetare si dezvoltare de înalta tehnologie.

Centrul Mahindra AgTech va completa lucrarile realizate în centrele de dezvoltare a produselor de la Mahindra Research Valley din India, Japonia si Finlanda, pentru a crea o noua generație de echipamente care vor ajuta fermierii din întreaga lume.

”Pentru om, recoltarea strugurilor de masa presupune o intensitate a muncii mai ridicata. Ei trebuie sa se asigure ca strugurii sunt maturati. Totodata, fiecare persoana are criterii vizuale diferite, astfel incit calitatea omogena nu poate fi mentinuta. De aici si a venit ideea de recoltare robotica, care inlocuieste recoltarea manuala", a spus Furukawa. ”Cred ca pentru controlul calitatii este un pas foarte important, din cauza ca oamenii obosesc, iar procesul de recoltare este intrerupt. Daca robotul are o perceptie consecventa pentru a evalua produsul, putem mentine calitatea. Si daca avem, de asemenea, masini de recoltat rapide, putem reduce munca umana sau cel putin sa reducem munca intensiva a fortei de munca".

Atât Furukawa, cât si Jejurikar au declarat ca munca acestor roboti va deschide mai multe posibilitati nu numai in India, ci si in alte tari ale lumii, inclusiv in Statele Unite. Desi cercetatorii au refuzat sa comenteze cind vor intra în productie robotii de cules de struguri, Furukawa a declarat ca se va intimpla in "viitorul apropiat".

bottom of page