top of page

Ești o persoana căreia îi place să se alimenteze sănătos? Află cum iți faci plinul de vitamine atunc

Chiar dacă strugurii albi îți fac primii din ochi, să știi că cei negri sunt mult mai sănătoși.

Este bine ca strugurii să fie consumați cu tot cu coajă, deoarece aceasta este un bun detoxifiant pentru organism, de asemenea se pot mesteca și sâmburii, care conțin un ulei gras cu rol benefic asupra nivelului de colesterol din sânge și a vaselor sanguine.

Iată 5 motive care ar trebui să te determine să optezi mai des pentru strugurii negri:

1️. Strugurii negri sunt buni pentru sistemul osos

Este recomandat să consumăm struguri negri, al căror conținut de calciu și alte minerale importante aduce multe beneficii pentru sistemul osos.

2️. Strugurii negri previn bolile cardiovasculare

Un studiu apărut în publicația American Society for Clinical Nutrition arată că polifenolii, care se conțin mai mult în strugurii negri, sunt un tip de substanțe care ne protejează celulele de atacul radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a organismului.

3️. Strugurii negri ne îmbunătățesc digestia

Dacă suferiți de indigestie sau aveți tulburări stomacale, este indicat să consumați între 8 și 10 struguri negri. Această varietate, spre deosebire de strugurii albi, are un nivel foarte scăzut de zaharuri.

4️. Strugurii negri ne protejează de cancer

Strugurii negri, spre deosebire de cei albi, sunt foarte bogați în resveratrol, un tip de fitoalexitină care acționează precum un excelent remediu antiinflamatoriu util pentru a ne proteja de cancere precum cancerul de colon sau cel de sân.

În plus dispun de un nivel ridicat de antocianine care, potrivit unui studiu apărut în publicația Annual Review of Food Science and Technology, reduc procesele inflamatorii în corp, împiedicând astfel modificările celulelor și prevenind apariția cancerului, a diabetului și a obezității.

5. ️Strugurii negri- cel mai bun remediu anti-stres

Pentru a menține o bună sănătate cerebrală este necesar să ne menținem mintea activă, curioasă și capabilă să gestioneze în mod adecvat focarele de stres.

În acest sens, alimentația are un rol fundamental, datorită nutrienților care sunt capabili să favorizeze o corectă sinapsă a celulelor cerebrale, o circulație sanguină corectă care să ne ajute să evităm îmbătrânirea prematură.

bottom of page